1. Van op maat gemaakt geboortekaartje naar een rouwkaartje

  Vol blijdschap lieten mijn nicht en haar partner mij weten dat ze zwanger was. Wat was ik blij voor haar. Een spannend en leuke tijd voor mamma en pappa to be.

  Helaas liep alles heel anders.

  Ik was zeer vereerd om hun geboorte kaartje te mogen ontwerpen. Nadat ze hun wensen en een voorbeeld van de stijl waarin zij hun kaartje wouden hebben hadden gestuurd, ging ik vol plezier aan de slag. Toen het ontwerp klaar was en ze het met tevredenheid en blijdschap hadden goedgekeurd, kwam vlak daarna het meeste verschrikkelijk nieuws wat je als ouders kunt horen. Wegens omstandigheden moesten ze afscheid nemen van hun lieve zoontje Quinten.

  Ik heb toen aangeboden om het voor hun ontworpen kaartje aan te pasen naar een rouw kaartje speciaal voor hun kleine jongen. Dit bleek moeilijker te zijn dan gedacht. Ik merkte dat ik zelf boos werd en had een groot gevoel van onrecht. Dat het leven zo oneerlijk kan zijn. Haar verdriet van het verlies kwam dichterbij op dat moment en dan realiseer je je dat het leven zo kwetsbaar is. Voor mij is dit werkelijk de grooste nachtmerrie die ik me voor kan stellen.

  Geen enkele ouder zou afscheid moeten nemen een kind. Het is het meest hartverscheurende, intens verdrietige gebeuren dat ik ooit van dichtbij heb mee gemaakt.

  Mijn nicht en haar man gaven aan dat zij graag dicht bij het oorspronkelijke ontwerp wilden blijven en kozen er bewust voor een lief een zacht ontwerp als rouwkaartje.

  Lees meer »
 2. Op maat gemaakt geboortekaartje voor Elina

  Papa & mama wisten meteen wat ze wilden. Een koala familie als geboorte kaartje.
Even iets heel anders, maar net zo lief en zeker uniek.
  Papa & mama stuurde me foto’s van de aanstaande kinderkamer waar ze zelf creatief koala’s op de muur hadden geschilderd als inspiratie. Hun geboortekaartje is helemaal in het thema van de kinderkamer gemaakt. Een super leuke opdracht die met veel plezier heb ontworpen. Papa & mama waren heel blij met het eindresultaat.

  Lees meer »
 3. Illustratie op maat

  Papa & mama hadden een kaartje gezien dat ze wel mooi vonden, maar zouden het nog liever net iets anders willen.
  Tuurlijk, geen probleem. Ollie Ukkepuk staat voor je klaar om er echt iets bijzonders en unieks van te maken. Deze papa & mama wilde hun kaart graag in een afwijkende maat.
  Dit is echter slechts een van de vele aanpassingsmogelijkheden. Denk aan, andere illustratie, combineren van elementen uit verschillende bestaande ontwerpen of een volledig uniek eigen ontwerp. Samen komen we tot een prachtig eindresultaat.

  Lees meer »
 4. Op maat gemaakte stempel

  Mijn eigen ontworpen geboortekaartje waar het allemaal mee is begonnen. Ik zelf wilde een echt dandy/vintage kaartje. Toen ik eenmaal in verwachting was en de bevalling dichterbij kwam ging ik op zoek. Ik heb vele webshops bezocht met veel mooie ontwerpen, maar kon helaas niets vinden naar mijn smaak. Mijn lieve man zei “ Dan ontwerp je zelf toch gewoon een kaart naar jouw wensen “  en zo heb ik deze kaart toen zelf ontworpen. We waren echt super blij met het eindresultaat en kregen van vele mensen erg positieve reacties. Zo zelfs dat bekenden mij vroegen om ook hun geboortekaart te ontwerpen. De stempel was zeker een origineel idee. Het was wel moeilijk om alle kaarten even netjes te stempelen maar uiteindelijk meer dan de moeite waard.

  Lees meer »